Terrina de pechuga de pavo con foie y compota de manzana

Terrina de pechuga de pavo con foie y compota de manzana

4.6 76 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 raciones

Składniki

  • de beicon ahumado en lonchas
    10 - 12 lonchas
  • de carne picada de pavo
    500 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • huevos
    2
  • de foie mi-cuit de pato
    50 g
  • de pimienta negra molida
    2 - 3 pellizcos
  • de nuez moscada molida
    1 - 2 pellizcos
  • de nueces peladas
    40 g
  • de ciruelas pasas sin hueso troceadas
    50 g
  • de agua
    700 g
Compota de manzana
  • de manzanas reineta (peladas, descorazonadas y en cuartos)
    400 g
  • de agua
    20 g
  • de zumo de lima
    10 g
  • de azúcar
    1 cucharadita

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 494 kcal / 2068 kJ
Białko 21.8 g
Tłuszcz 40.4 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...