![Alcachofas confitadas con crema de queso Idiazábal Alcachofas confitadas con crema de queso Idiazábal](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DE85362B-0148-4656-A6D6-69F7E35052BC/Derivates/6cc0b8f0-74de-41ae-8e85-3ffef063b634.jpg)
Wersje kompatybilne
Alcachofas confitadas con crema de queso Idiazábal
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 alcachofas frescas
- 1000 g de agua
-
10
ramitas de perejil fresco
lub ½ limón - 150 g de queso Idiazábal
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 200 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para servir)
- 100 g de nata (35% de grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1109 kJ / 265 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con mayonesa de ajo al caramelo
50 Min
Calabacines dorados con salsa romesco (HESTAN CUE)
40min
Atún Wellington con salsa de piquillos
2 Std. 20 Min
Rollitos de alcachofa y parmesano
45 Min
Milhojas de sandía con gambas y lima
30 Min
Cintas de espárragos blancos y verdes con huevos y tapenade
30 Min
Besugo a la espalda
25min
Blinis con tartar de salmón
1hod. 20min
Ajoblanco de avellana con compota de manzana y brocheta de sardina
30 Min
Alcachofa en su crema con gambas y jamón
1 Std.
Crema fría de bacalao
3 godz. 10 min
Canelones de San Esteban con pularda y pollo
1 Std.