Urządzenia i Akcesoria
Kartoffel-Gewürz-Brot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
25 Scheiben
Składniki
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten1 EL
-
250 g WeizenkörnerDinkelkörner250 g
-
Brotgewürz1 TL
-
Anis1 TL
-
Mehl250 g
-
Salz1 ½ TL
-
Zucker1 TL
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Kümmel ganz1 EL
-
Kartoffeln gegart, vom Vortag, in kleinen Stücken120 g
-
Wasser lauwarm300 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
347 kJ /
83 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dunkles Landbrot
3 godz.
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1 godz.
Sesambrot
2 godz.
Kartoffelbrot
1 godz. 50 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 godz.
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min
Bauernbrot
2 godz. 20 min