Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Calvados-Sorbet
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Zitrone unbehandelt, Schale abgerieben und Saft ausgepresst1
-
Äpfel geschält, geachtelt500 g
-
Zucker100 g
-
Apfelsaft130 g
-
Calvados (Apfelschnaps)3 - 4 EL
-
Zitronenmelisse (opcjonalnie) zum Garnieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
0 g
Kalorie
946 kJ /
227 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vanilleeis
12h
Zabaglione
15min
Pina Colada Sorbet
30min
Zitronensorbet
8h 30min
Zwetschgen-Parfait
8h 40min
Basilikumeis mit Erdbeercarpaccio und süßem Pesto
7h 50min
Zitronen-Dessert mit Baiser
50min
Schokoladetarte | Himbeer | Ginger
6h 20min
Orangenparfait
6h 30min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15min
Marillen-Mascarpone-Eis
3h 35min
Ricotta-Terrine mit Basilikum
5h