Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Calvados-Sorbet
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Zitrone unbehandelt, Schale abgerieben und Saft ausgepresst1
-
Äpfel geschält, geachtelt500 g
-
Zucker100 g
-
Apfelsaft130 g
-
Calvados (Apfelschnaps)3 - 4 EL
-
Zitronenmelisse (opcjonalnie) zum Garnieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
0 g
Kalorie
946 kJ /
227 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 godz.
Lachstatar auf Schnittlauch-Schmand mit Kaviar
1 godz. 15 min
Limettensorbet mit Gin
3 godz. 45 min
Lachscreme mit Endiviensalat
2 godz.
Warmer Zitronenlachs mit Radieschentatar und Sauerampfercreme
30 min
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30 min
Zabaglione
15 min
Kaffee-Sabayon
10 min
Wassermelonen- Gazpacho
1 godz. 30 min
Pfirsich-Carpaccio mit Himbeersorbet
3 godz. 25 min
Birnen-Walnuss-Terrine
5 godz. 20 min
Nougat Crème Brûlée | Banane
7 godz. 35 min