Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Calvados-Sorbet
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Zitrone unbehandelt, Schale abgerieben und Saft ausgepresst1
-
Äpfel geschält, geachtelt500 g
-
Zucker100 g
-
Apfelsaft130 g
-
Calvados (Apfelschnaps)3 - 4 EL
-
Zitronenmelisse (opcjonalnie) zum Garnieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
0 g
Kalorie
946 kJ /
227 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Basilikumpesto
10 min
Kaffee-Panna-cotta mit Pinienkern-Karamellsauce
4 godz. 40 min
Zwetschgen-Parfait
8 godz. 40 min
Wassermelonen- Gazpacho
1 godz. 30 min
Roastbeef-Schiffchen
6 godz.
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30 min
Limoncello-Creme
5 godz.
Ricotta-Terrine mit Basilikum
5 godz.
Limettensorbet mit Gin
3 godz. 45 min
Mango-Joghurt-Mousse
4 godz. 40 min
Steinpilzcappuccino mit Speck
50 min
Zabaglione
15 min