Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g água
- 320 g batata-doce cortada em pedaços
- 6 ovos
- 120 g manteiga
- 220 g açúcar
- 75 g leite condensado
- 220 g leite de coco
- 75 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1728.7 kJ / 413.2 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 134.8 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de abóbora
1h 25min
Bolo de alfarroba
50 min
Bolo de avelã e café
40 min
Bolo de curgete e cacau
24h
Quiche de beterraba e brócolos
40 min
Bolo de açafrão
1h
Pudim de queijo de São Jorge
1h 25min
Bolo de maçã e gengibre ao vapor
1 godz. 10 min
Bolo de agrião
50 min
Bolo brownie de chocolate e beterraba com manteiga de amendoim
1h 15min
Bolo de espinafres e cenoura
1h 5min
Bolo de leite
30 min