Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g água
- 320 g batata-doce cortada em pedaços
- 6 ovos
- 120 g manteiga
- 220 g açúcar
- 75 g leite condensado
- 220 g leite de coco
- 75 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1728.7 kJ / 413.2 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 134.8 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de noz e café
1h 10 min
Bolo da Avó Aldina
1h
Bolo de açafrão
1h
Bolo molhado de nozes e tâmaras
1h 15 min
Bolo de camomila
40 min
Bolo rico da minha terra
1h
Bolo de canela
1h
Pudim de tapioca
1h 30 min
Bolo de azeite
50 min
Bolo de maçã e noz
1h 5min
Bolo de figo e medronho
1h
Bolo de aveia e frutos secos
1h 20min