Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 160 g di acqua + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 120 g di strutto
- 360 g di farina tipo 00 + q.b.
Ripieno
-
500
g di carne trita di montone
lub 500 g di carne trita di manzo - 1 cucchiaino di macis
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 40 g di brodo di carne
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
Salsa alle cipolle
- 160 g di cipolle a pezzi
- 100 g di burro a pezzi
- 30 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di brodo di carne
- 10 g di brandy
- 30 g di panna (min. 30% di grassi) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 4559.4 kJ / 1089 kcal
- Białko
- 36.7 g
- Węglowodany
- 79.5 g
- Tłuszcz
- 67.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 381.3 mg
Alternatywne przepisy
Bhajis di cipolla con salsa allo yogurt e coriandolo
1h
Miniroscón de Reyes (ciambelline spagnole del Re)
3h
Baozi brasati
1h 30min
Älpler Magronen (maccheroni montanari)
45min
Crema alla polpa di granchio
10 min
Panna acida
Brak ocen
Festival (frittelline giamaicane)
1h 30min
Pulled Pork con panini al vapore
3h
Muffin di pane al mais e formaggio (senza glutine)
45min
Corn bread (pane di mais)
1h 30min
Vichyssoise
6h
Panini al formaggio brasiliani (senza glutine)
1h 10min