Scotch pie

Scotch pie

5.0 2 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
4 pezzi

Składniki

Pasta brisèe
  • 160 g di acqua + q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • 120 g di strutto
  • 360 g di farina tipo 00 + q.b.
Ripieno
  • 500 g di carne trita di montone
    500 g di carne trita di manzo
  • 1 cucchiaino di macis
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 40 g brodo di carne
Terminare la preparazione
  • 1 tuorlo leggermente sbattuto
Salsa alle cipolle
  • 160 g di cipolle a pezzi
  • 100 g di burro a pezzi
  • 30 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 200 g brodo di carne
  • 10 g di brandy
  • 30 g di panna (min. 30% di grassi) (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 381.3 mg
Białko 36.7 g
Kalorie 4559.4 kJ / 1089 kcal
Tłuszcz 67.6 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 31.9 g
Węglowodany 79.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...