Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 160 g di acqua + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 120 g di strutto
- 360 g di farina tipo 00 + q.b.
Ripieno
-
500
g di carne trita di montone
lub 500 g di carne trita di manzo - 1 cucchiaino di macis
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 40 g di brodo di carne
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
Salsa alle cipolle
- 160 g di cipolle a pezzi
- 100 g di burro a pezzi
- 30 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di brodo di carne
- 10 g di brandy
- 30 g di panna (min. 30% di grassi) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 4559.4 kJ / 1089 kcal
- Białko
- 36.7 g
- Węglowodany
- 79.5 g
- Tłuszcz
- 67.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 381.3 mg
Alternatywne przepisy
Nuggets di pollo con panatura ai popcorn
45 min
Crema spalmabile al salmone
10 Min
Arepas al formaggio
30 min
Ghirlanda di pasta con verdure arrosto
1h 40min
Éclair alla crema di lamponi e pistacchi
12 godz.
Donuts glassati
4 godz.
Churros
1h 15min
Crema spalmabile ai 4 formaggi
15 Min
Cioccolata calda con marshmallow
15 Min
Crema spalmabile al tonno
15 Min
Crema spalmabile alla mortadella
15 Min
Gnocco fritto
1 Std. 5 Min