Cornish Pasty

Cornish Pasty

4.3 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Impasto
  • 550 g farina tipo 0
  • 135 g di burro freddo a tocchetti
  • 135 g di strutto
  • 1 pizzico di sale
  • 160 g di acqua fredda
Ripieno
  • 140 g di cipolle in quarti
  • 400 g di carne trita di manzo
  • 100 g di rape a tocchetti (1 cm)
  • 200 g di patate pelate e a tocchetti (1 cm)
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 50 g di burro a tocchetti
  • 1 uovo sbattuto

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 650 mg
Białko 28.5 g
Kalorie 3421.3 kJ / 818.5 kcal
Tłuszcz 48.8 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 23.3 g
Węglowodany 12.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...