Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 550 g di farina tipo 0
- 135 g di burro freddo a tocchetti
- 135 g di strutto
- 1 pizzico di sale
- 160 g di acqua fredda
Ripieno
- 140 g di cipolle in quarti
- 400 g di carne trita di manzo
- 100 g di rape a tocchetti (1 cm)
- 200 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 50 g di burro a tocchetti
- 1 uovo sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3421.3 kJ / 818.5 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 48.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.3 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 650 mg
Alternatywne przepisy
Baked Beans
14h 5 min
Koftas con patate in salsa ai peperoni
1 Std. 40 Min
Nachos
1j
Joulutorttu (Biscotti natalizi finlandesi)
1j
Waffles di patate dolci con salsa di pomodoro
1j
Polpette di agnello
55 Min
Pane all'aglio
20 min
Victoria sponge fragole e limone
4j 30 menit
New York cheesecake allo skyr (senza glutine)
7h 30min
Blinis con prosciutto di Praga
1j
Tarte tatin di cipolle di Tropea
1j 30 menit
Torta di crêpes tiramisù
6h 30 min