Poppadoms (pane indiano fritto)

Poppadoms (pane indiano fritto)

5.0 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

  • 200 g di ceci secchi
  • 200 g di farina tipo 00
  • 20 g di olio di semi di girasole + q.b.
  • ½ cucchiaino di paprika piccante o dolce in polvere
  • 1 cucchiaino di semi di sesamo
  • 1 pizzico di cumino in polvere
  • 2 cucchiaini di lievito istantaneo per torte salate
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 180 g di acqua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.5 g
Kalorie 1715 kJ / 410 kcal
Tłuszcz 31.6 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 24.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...