![Cake de tomates secos, gorgonzola y beicon Cake de tomates secos, gorgonzola y beicon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/481C4168-10CC-4225-8277-130D04591D00/Derivates/993D1160-C312-4418-9BD4-C8C2A87D0BA3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucharaditas de mantequilla
- 80 g de tomates secos en aceite escurridos
- 3 huevos
- 90 g de aceite de oliva
- 100 g de leche
- 180 g de harina (y un poco más para el molde)
- 1 sobre de levadura química en polvo (15 g)
- 180 g de queso gorgonzola en trozos
- 100 g de dados de beicon ahumado
- 2 cucharadas de semillas de sésamo negro
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1082 kJ / 259 kcal
- Białko
- 9.42 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 18.94 g
- Błonnik
- 1.24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Berenjenas a la parmesana
1 Std.
Crema de batatas con leche de coco
40min
Dip de cacahuete
5 min
Tomate confitado con queso provolone
50min
Crumble estilo indio
1 Std.
Crumble de pera con chocolate
25min
Parmentier de setas
1 Std. 10 Min
Risotto al limón
25min
Dip de tomates secos
5 min
Bruschetta de judías blancas y alcaparras
5 min
Pastel de atún
4h 55min
Quiche de cebolla
1 Std.