Blinis de sarraceno con salmón ahumado y caviar

Blinis de sarraceno con salmón ahumado y caviar

4.2 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
14 unidades

Składniki

Masa
  • 100 g de trigo sarraceno en grano
  • 1 cucharadita de levadura química en polvo
  • 150 g de agua
  • 1 huevo
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 1 trozo de mantequilla para engrasar
Montaje
  • 200 g de crème fraîche
    200 g de nata montada, (sin azúcar)
  • 150 g de salmón ahumado en lonchas
  • 1 - 2 cucharadas de caviar de esturión
  • 1 - 2 cucharadas de alcaparras
  • 10 - 20 g de zumo de limón
  • 4 - 6 pellizcos de pimienta negra molida

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 119 kcal / 498 kJ
Białko 4.69 g
Tłuszcz 8.74 g
Węglowodany 5.85 g
Błonnik 0.74 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...