![Empanadillas de hojaldre vegetarianas Empanadillas de hojaldre vegetarianas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B5F96D48-98E5-47AD-8CEC-6A657788CADA/Derivates/ced4d5a9-0e92-46c5-8b3a-dbd6a979230b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 300 g de batatas (en dados de 1½- 2 cm)
- 50 g de queso cremoso
- 100 g de queso gallego Arzúa-Ulloa (en dados de 1½- 2 cm)
- 150 g de aguacate maduro (en dados de 1½- 2 cm)
- 15 - 20 g de pipas de calabaza
- 2 - 3 ramitas de albahaca fresca (las hojas troceadas con la mano)
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 2 láminas de masa de hojaldre de aprox. 25x38 cm (500 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1039 kJ / 249 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verduras rellenas
1ч. 20 мин.
Pizza blanca con rúcula
1ч. 30 мин.
Pizza alsaciana de calabaza y gorgonzola (Flammkuchen)
1ч. 30 мин.
Gözleme de berenjena, espinacas y feta
1ч. 45 мин.
Wellington de verduras
3ч.
Pizza de invierno
9 godz.
Pizza de verduras asadas
2 godz. 25 min
Berenjenas rellenas y salsa de yogur con azafrán - Irán
1 godz.
Pita vegetariana israelí (sabich)
40 мин.
Nuggets veganos con salsa de mostaza y "veganesa"
2h 40min
Bao buns vegetarianos
40 мин.
Lasaña al pesto con patatas y judías verdes
1ч. 30 мин.