![Crousti-moelleux aux pommes Crousti-moelleux aux pommes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FD0C3C9D-F347-4544-B4F0-27D07A720AAF/Derivates/03b836fd-2845-4600-99cf-04d2afd63664.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'amandes décortiquées
- 100 g de farine, et 1 c. à soupe pour le moule
- 120 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 2 œufs
- 50 g de lait
- 50 g d'huile de tournesol
- 2 pommes, coupées en dés
-
¼
de bâton de cannelle
lub ½ c. à café de graines de cardamome - 50 g de beurre, et 10 g de beurre mou, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1671 kJ / 399 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Gâteau super pomme
55 min
Moelleux aux pommes
50 мин.
Cake aux pommes
1 godz.
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1 godz.
Clafoutis aux poires, mûres et amandes
55 min
Gratin de poire aux amandes
45 min
Moelleux aux pommes
1 godz.
Cake aux pépites de chocolat et aux abricots
1 godz. 10 min
Moelleux à la clémentine
50 мин.
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1 godz.
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50 мин.
Moelleux poire-noisette
45 min