Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'amandes décortiquées
- 100 g de farine, et 1 c. à soupe pour le moule
- 120 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 2 œufs
- 50 g de lait
- 50 g d'huile de tournesol
- 2 pommes, coupées en dés
-
¼
de bâton de cannelle
lub ½ c. à café de graines de cardamome - 50 g de beurre, et 10 g de beurre mou, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1671 kJ / 399 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Moelleux aux pommes
50 Min
Cake aux pépites de chocolat et aux abricots
1 Std. 10 Min
Gratin de poire aux amandes
45 Min
Quatre-quarts au citron très doux
1 Std.
Moelleux poire-noisette
45 Min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1 Std.
Quatre-quarts aux poires
55min
Gâteau super pomme
55min
Moelleux aux pommes
1 Std.
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50 Min
Cake aux pommes
1 Std.
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1 Std.