Salade de pâtes aux coques

Salade de pâtes aux coques

4.2 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 200 g de vin blanc sec
  • 1000 g de coques fraîches, préalablement dégorgées
  • 1200 g d'eau
  • 250 g de pâtes sèches type coudes
  • 200 g de tomates cerise
  • 15 brins de ciboulette fraîche ciselés
  • 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 30 g de jus de citron
  • 25 g d'oignon rouge coupé en très fines lamelles
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 13.8 g
Kalorie 1283 kJ / 302 kcal
Tłuszcz 5.8 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 47.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...