Chips croustillantes et guacamole

Chips croustillantes et guacamole

5.0 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Les chips croustillantes
  • de farine et un peu pour abaisser
    150 g
  • d'huile d'olive et 1 c. à soupe pour badigeonner
    50 g
  • d'eau
    100 g
  • de farine
    150 g
  • de semoule de maïs mouture fine (cuisson 2 minutes)
    40 g
  • d'huile d'olive
    50 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de fleur de sel
    ¼ c. à café
Le guacamole
  • d'échalotes coupées en deux
    40 g
  • piment rouge coupé en deux, épépiné
    1
  • de coriandre fraîche (env. 10 g), pluches
    ½ bouquet
  • avocats pelés et dénoyautés, en morceaux (3 cm)
    2
  • de jus de citron vert
    1 c. à soupe
  • de cumin en poudre
    ¼ c. à café
  • de sel
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 434 kcal / 1809 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...