Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux (3 cm)
- 1000 g d'eau
- 800 g de pommes de terre à chair farineuse, pelées et coupées en rondelles
- 300 - 350 g de farine
- 1 œuf (env. 60 g)
- 1 ½ - 2 c. à café de sel, selon vos goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Risotto
30 Min
Focaccia aux tomates cerises
2 Std.
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Nuggets de poulet avec country cuts et ketchup
1 Std.
Gnocchi de pommes de terre
1 Std. 15 Min
Spaghetti Carbonara
35 Min
Beignets de poisson et sauce tartare
50 Min
Polenta
1 Std.
Focaccia au romarin
2 Std. 30 Min
Spätzlis au fromage
1 Std. 10 Min
Petits pains burger (buns)
1 Std. 45 Min