Cake à l'abricot

Cake à l'abricot

4.7 110 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
10 parts

Składniki

Le cake
  • 160 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 150 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
  • 3 œufs
  • 170 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 200 g d'abricots frais coupés en quatre
Le sirop (facultatif)
  • 100 g d'eau
  • 100 g de sucre en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 16.9 mg
Białko 4.2 g
Kalorie 1330.4 kJ / 318.1 kcal
Tłuszcz 14.9 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Węglowodany 41.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...