Cake à l'abricot

Cake à l'abricot

4.7 90 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
10 parts

Składniki

Le cake
  • de farine de blé et un peu pour le moule
    160 g
  • de beurre coupé en morceaux et un peu pour le moule
    150 g
  • œufs
    3
  • de sucre en poudre
    170 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • d'abricots frais coupés en quatre
    200 g
Le sirop (facultatif)
  • d'eau
    100 g
  • de sucre en poudre
    100 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 318.1 kcal / 1330.4 kJ
Białko 4.2 g
Tłuszcz 14.9 g
Węglowodany 41.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 9.3 g
Sód 16.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...