Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 huevos duros
- 100 g de jamón curado en dados
- 1000 g de tomate en rama (cortados en mitades)
-
50
g de pimiento rojo
lub 50 g de pimiento verde - 1 diente de ajo
- 150 g de aceite de oliva virgen extra
- 200 g de pan del día anterior en trozos
- 1 - 1 ½ cucharaditas de sal
- 10 g de vinagre de jerez
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 878 kJ / 210 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 508.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ajoblanco
5 dk
Gazpachuelo
35 min
Mazamorra cordobesa con salmón ahumado
15 dk
Salmorejo para dos
45 min
Espárragos en "ajo pollo" para dos
40 min
Pastela moruna
5 Std. 30 Min
Salmorejo
10 dk
Salmorejo con pipirrana y caballa
15 dk
Migas con pimientos de Padrón
30 dk
Magras con tomate
40 min
Poleá
15 dk
Albóndigas en salsa de almendras
50 min