Ensaladilla de gambas

Ensaladilla de gambas

3.9 64 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

  • 450 g de patatas en dados de 4 cm
  • 1200 g de agua
  • 4 huevos
  • 250 g de gambas crudas peladas cortadas en 2-3 trozos (reserve 3-4 gambas enteras para decorar)
  • 250 g de aceite de girasol
    250 g de aceite de oliva, suave (0,4)
  • ½ diente de ajo (opcjonalnie)
  • 1 cucharadita de zumo de limón recién exprimido
    1 cucharadita de vinagre
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 - 2 cucharadas de perejil fresco picado

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 571 kcal / 2386 kJ
Białko 21.2 g
Tłuszcz 38.9 g
Węglowodany 33.9 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 659.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...