Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de patatas en dados de 4 cm
- 1200 g de agua
- 4 huevos
- 250 g de gambas crudas peladas cortadas en 2-3 trozos (reserve 3-4 gambas enteras para decorar)
-
250
g de aceite de girasol
lub 250 g de aceite de oliva suave (0,4) - ½ diente de ajo (opcjonalnie)
-
1
cucharadita de zumo de limón recién exprimido
lub 1 cucharadita de vinagre - ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 cucharadas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2386 kJ / 571 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 33.9 g
- Tłuszcz
- 38.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 659.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boquerones fritos al limón
1 Std. 45 Min
Albóndigas de bacalao y salsa de limón
30 min
Ensaladilla de atún, encurtidos y mayonesa
1h 40min
Arroz con coquinas de Huelva
1h 30min
Poleá
15min
Papas y aceitunas negras aliñás
25h
Cazuela de fideos con langostinos
40 min
Huevos endiablados (Devilled Eggs)
55min
Huevos rellenos de aguacate y atún
55min
Salmorejo
10min
Solomillo al whisky
45min
Papas arrugadas con carajacas y mojo picón
25h