Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1080 克 水
- 150 克 甜豌豆
- 150 克 蝦仁
-
150
克 干貝 ,橫剖
lub 150 克 小干貝 ,橫剖 - 10 克 油
- 15 克 薑 ,切片
- 10 克 天麻 (薄片)
- 15 克 日式醬油
- 1 茶匙 太白粉 (先與15克水調成太白粉水)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 712.7 kJ / 170.5 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 137.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 1412.4 mg