Wersje kompatybilne
Ananas in salsa piccante a Cottura Lenta con cocco tostato
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cocco tostato
- 50 g di farina tipo 00
- 30 g di burro freddo
- 5 g di cannella in polvere
- 30 g di zucchero bruno
- 30 g di fiocchi di cocco
Ananas in salsa piccante
- 1 ananas fresco (circa 2 kg)
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco a metà
- 400 g di zucchero
-
380
g di rum scuro
lub 380 g di acqua - 850 g di acqua
- 1 cucchiaio di amido di mais (maizena)
- gelato, a piacere, per servire
- gelato, gusto a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2905 kJ / 693 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 36 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aperitivo al mirtillo e canapè di gamberi
5 Std.
Tiramisù (per 1 persona)
1ωρ. 30 λεπτ.
Gamberi in agrodolce sottovuoto
1 Std. 15 Min
Alici marinate sottovuoto
2 Std. 30 Min
Fusilli alle zucchine in vasocottura
50 Min
Focaccine con cipolle caramellate
3 godz. 40 min
Ananas sottovuoto
1 Std. 15 Min
Ananas al rum a Cottura Lenta
2 Std. 40 Min
Focaccia ai cereali con mousse ai gamberi
3ωρ. 30 λεπτ.
Peperoni in agrodolce sottaceto
721 godz. 40 min
Mousse al cioccolato
3ωρ. 30 λεπτ.
Polpette al sugo a Cottura Lenta
3 godz. 40 min