Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema alla nocciola
- 180 g di nocciole, spellate e tostate
- 125 g di zucchero di canna
- 50 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 250 g di latte
- 10 g di burro
- 2 uova, a temperatura ambiente
Pasta frolla montata
- 160 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 15 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 300 g di burro, a temperatura ambiente e a pezzi
- 2 uova
- 420 g di farina tipo 00
Terminare la preparazione
- 1 pizzico di sale rosa dell'Himalaya (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2318 kJ / 554 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frollini classici al burro
50 Min
Cupolette al limone
9h
Dessert di Capodanno alla melagrana
1 Std.
Pasta choux
2 Std.
Pasta frolla
1h 50min
Torta frangipane
1 Std. 25 Min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1 Std. 40 Min
Rotolo ai fichi
2j 25 menit
Torta morbida con frutta secca e cioccolato
1h 15min
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55min
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45min
Torta sbrisolona
55min