Crostata di frolla montata alle nocciole
TM5 TM6

Crostata di frolla montata alle nocciole

4.2 (18 ocen)

Składniki

Crema alla nocciola

  • 180 g di nocciole, spellate e tostate
  • 125 g di zucchero di canna
  • 50 g di farina tipo 00
  • 10 g di amido di mais (maizena)
  • 250 g di latte
  • 10 g di burro
  • 2 uova, a temperatura ambiente

Pasta frolla montata

  • 160 g di zucchero
  • 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
  • 15 g di lievito in polvere per dolci
  • 1 pizzico di sale
  • 300 g di burro, a temperatura ambiente e a pezzi
  • 2 uova
  • 420 g di farina tipo 00

Terminare la preparazione

  • 1 pizzico di sale rosa dell'Himalaya (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2318 kJ / 554 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
53 g
Tłuszcz
35 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy