Crostata alla nocciola

Crostata alla nocciola

4.4 83 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 fette

Składniki

Pasta frolla alle nocciole
  • 75 g di nocciole tostate
  • 140 g zucchero
  • 250 g di farina tipo 00
  • 110 g di burro morbido a pezzi
  • ½ stecca di vaniglia i semini estratti
  • 1 pizzico di sale
  • 25 g di crema gianduia
  • 1 uovo leggermente sbattuto
Ripieno
  • 150 g zucchero
  • 50 g di nocciole tostate
  • 130 g di burro
  • 2 uova medie
  • 100 g di farina tipo 00
  • 5 g di lievito in polvere per dolci
  • 1 pizzico di sale
  • 1 punta di coltello di vaniglia in polvere
Terminare la preparazione
  • 3 cucchiai di crema gianduia
  • nocciole tostate a piacere
  • granella di nocciole a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 17.4 mg
Białko 4.3 g
Kalorie 1054.4 kJ / 252 kcal
Tłuszcz 12.9 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Węglowodany 29.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...