Crostata ricotta e confettura di visciole

Crostata ricotta e confettura di visciole

3.8 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • 150 g di zucchero
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 200 g di burro morbido a pezzi
  • 400 g di farina tipo 00
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1 uovo
  • 2 tuorli
  • 1 pizzico di sale
Crema pasticcera
  • 35 g di zucchero
  • 15 g di amido di mais (maizena)
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti
  • 100 g di latte
  • 25 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 2 tuorli
Crema di ricotta
  • 230 g di zucchero
  • 800 g di ricotta fresca scolata dal siero
Terminare la preparazione
  • 280 g di confettura di visciole
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaio di panna (min. 30% di grassi)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 560 kcal / 2343 kJ
Białko 12.6 g
Tłuszcz 18.6 g
Węglowodany 85.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...