Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de coquinas
- 2 cucharadas de sal gorda
- 6 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 150 g de vino blanco seco
- 1 pellizco de sal
- 3 cucharadas de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 806 kJ / 193 kcal
- Białko
- 14.45 g
- Węglowodany
- 1.46 g
- Tłuszcz
- 14.36 g
- Błonnik
- 0.13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sepia al ajillo
25min
Dorada a la sal
35min
Salmorejo para dos
45 min
Almejas a la marinera
30 min
Coquinas con tomate
1h
Nécoras y cigalas al vapor
35min
Gamba blanca de Huelva cocida
35min
Berberechos al natural con limón
2 godz. 15 min
Chirlas en salsa verde de cilantro
25min
Mejillones al vino
30 min
Almejas a la sidra
15min
Gambas al ajillo
15min