Tomatentarte à la Provence

Tomatentarte à la Provence

4.5 53 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

  • Paradeiser
    200 g
  • Zucchini
    50 - 70 g
  • Blätterteig, aus dem Kühlregal
    1 Packung
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • Olivenöl etwas mehr zum Beträufeln
    10 g
  • Kräuter der Provence, getrocknet
    2 ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    3 - 4 Prisen
  • Crème fraîche
    125 g
  • Ziegenkäse, hart in Stücken
    150 - 200 g
  • Ei
    1
  • Dijonsenf
    2 EL
  • Honig
    1 TL
  • Thymian, frisch Blättchen abgezupft
    2 - 3 Zweiglein

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 523 kcal / 2190 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...