Tomatentarte à la Provence
TM6 TM5

Tomatentarte à la Provence

4.6 (50 ocen)

Składniki

  • 200 g Paradeiser
  • 50 - 70 g Zucchini
  • 1 Packung Blätterteig, aus dem Kühlregal
  • 120 g Zwiebeln, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe, halbiert
  • 10 g Olivenöl, etwas mehr zum Beträufeln
  • 2 ½ TL Kräuter der Provence, getrocknet
  • ½ TL Salz
  • 3 - 4 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
  • 125 g Crème fraîche
  • 150 - 200 g Ziegenkäse, hart, in Stücken
  • 1 Ei
  • 2 EL Dijonsenf
  • 1 TL Honig
  • 2 - 3 Zweiglein Thymian, frisch, Blättchen abgezupft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2190 kJ / 523 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
29 g
Tłuszcz
36 g
Tłuszcz nasycony
23 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy