![Boeuf Bourguignon Boeuf Bourguignon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6D71EF03-9F04-4640-8055-2EE6E3DF1E9E/Derivates/a19c18b1-f5c6-4d83-9f83-0aec9dd04e4f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 300 g Zwiebeln, in Spalten, oder Scheiben (1 cm)
- 130 g Speckwürfel (5-7 mm)
- 1000 g Rindfleisch, ohne Knochen, von Schulter oder Schale
- 400 g Karotten
- 40 g Öl
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 40 g Tomatenmark
- 150 g Burgunder Rotwein
- 150 g Wasser und 2 EL für die Stärke
- 1 ¼ - 1 ½ TL Salz
- ½ - ¾ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 - 1 ½ TL Thymian, getrocknet
- 200 g frische Champignons
- 2 TL Speisestärke
- 100 g Perlzwiebeln, eingelegt, abgetropft
- ½ - 1 Bund Petersilie, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2103 kJ / 502 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coq au vin
3h
Kalbsrahmgulasch
1h
Boeuf Bourguignon
3 Std. 30 Min
Slow Cooking Hühnerkeulen in Paprikasauce mit Reis
4h
Cassoulet mit Lamm und Bohnen
2h
Marokkanischer Hendltopf "Ras el-Hanout" mit Reis
1h 40min
Steirisches Krenfleisch
2 Std. 45 Min
Salzburger Bierfleisch
6h 50min
Huhn à la Toskana mit Polenta
1h 5 min
Marokkanisches Huhn mit Couscous
45 min
Majoranfleisch mit Erdäpfel-Sellerie-Püree
1h
Boef Stroganoff
50 min