Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de beaufort
- 300 g de potimarron
- 500 g d'eau
- 75 g de beurre demi-sel en cubes, et un peu pour le moule
- 250 g de farine
- 15 g de levure chimique
- 4 œufs
- 75 g d'huile de tournesol
- 200 g de lait
- 1 c. à soupe de sel
- 2 c. à soupe de graines de pavot
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1683 kJ / 403 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Quiche à la courge musquée de Provence
1 Std. 10 Min
Cake aux fanes de carottes et mozzarella
1小时
Crumble de potiron et jambon
1 Std. 10 Min
Cake au chou-fleur
1小时 15 分钟
Quiche butternut, orange et lieu noir
1h 20min
Flan de patate douce
40min
Gratin de potimarron et pomme de terre
1h 20min
Quiche épaisse carotte-panais-noisettes
1 Std. 30 Min
Tarte rustique potiron, saint-marcellin et oignon rouge
55min
Gratin de potiron aux châtaignes
1 Std. 10 Min
Gratin de panais au parmesan et aux noisettes
1小时 15 分钟
Terrine de potimarron aux noisettes
4 Std. 30 Min