Cauliflower Stuffed Parathas

Cauliflower Stuffed Parathas

3.7 14 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

Dough
  • water
    140 g
  • chapati flour
    300 g
    300 g bread flour, 150 g white and 150 g wholemeal
  • ghee
    30 g
  • olive oil
    15 g
  • fine sea salt
    1 tsp
Cauliflower filling
  • fresh coriander leaves (approx. 5 g)
    1 bunch
  • cauliflower florets
    200 g
  • garlic clove
    1
  • fresh root ginger sliced in rounds (2 mm)
    5 g
  • fresh green chillies seeds removed if desired
    1 - 2
  • ghee plus extra for frying
    20 g
  • cumin seeds
    ¼ tsp
  • cayenne pepper
    ¼ tsp
  • ghee

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 277 kcal / 1160 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 34.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...