Urządzenia i Akcesoria
Cauliflower Stuffed Parathas
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
Dough
-
water140 g
-
300 g bread flour, 150 g white and 150 g wholemealchapati flour300 g
-
ghee30 g
-
olive oil15 g
-
fine sea salt1 tsp
Cauliflower filling
-
fresh coriander leaf (approx. 5 g)1 bunch
-
cauliflower florets200 g
-
garlic clove1
-
fresh root ginger sliced in rounds (2 mm)5 g
-
fresh green chillies seeds removed if desired1 - 2
-
ghee plus extra for frying20 g
-
cumin seeds¼ tsp
-
cayenne pepper¼ tsp
-
ghee
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7.6 g
Kalorie
1160 kJ /
277 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Węglowodany
34.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Palak Paneer
45 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Stuffed Parathas
1 godz. 20 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Chapatis
1 godz. 30 min
Puri
35 min
Aloo Beetroot Tikki
1 godz.
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min
Chapatis
1 godz.
Dal Makhani
9 godz. 30 min
Pudla with Spinach and Paneer
1 godz.
Vegetable Biryani
50 min