Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 140 g water
-
300
g chapati flour
lub 300 g bread flour (made up of 150 g white and 150 g wholemeal bread flours) - 30 g ghee
- 15 g vegetable oil, plus extra for greasing
- 1 tsp fine sea salt
Potato Filling
- 10 g fresh coriander leaves
- 50 g onions, halved
- 1 garlic clove
- 1 - 2 fresh green chillies, halved, deseeded if desired, to taste
- 20 g ghee, plus extra for frying
- ¼ tsp cumin seeds
- 1 tsp amchoor (mango powder)
- 150 g potatoes, peeled, diced (1 cm)
- 80 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1211 kJ / 289 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
Alternatywne przepisy
Chapatis
1h 30min
Puri
35 Min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 Min
Mango Kulfi
4h 20min
Spicy Potatoes
1h
Gulab jamuns
2h 50min
Kheer with Dark Chocolate Topping
2h 50min
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Cauliflower Stuffed Parathas
45min
Sambhar
1h 5min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 Min
Dal Makhani
9h 30min