Quiche aux oignons, poulet fumé et curry

Quiche aux oignons, poulet fumé et curry

4.3 146 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 parts

Składniki

  • de farine
    250 g
  • de beurre demi-sel bien froid et en cubes
    125 g
  • d'eau
    80 g
  • oignons moyens (300 g), pelés et coupés en quatre
    3
  • de curry en poudre
    1 c. à café
  • de beurre
    30 g
  • cuisses de poulet, désossées (poulet fumé cuit) en dés
    2
  • de lait
    170 g
  • de crème liquide entière
    130 g
  • de farine
    1 c. à soupe
  • du sel
  • du poivre moulu
  • œufs
    3

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 836 kcal / 3485 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 51 g
Węglowodany 57 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...