Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de azúcar (y algo más para rebozar)
- 4 - 5 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 2 - 3 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 1 cucharadita de anís en grano
- 100 g de leche
- 100 g de aceite de oliva
- 2 huevos
- 500 g de harina de repostería
- ½ sobre de levadura química en polvo (8 g)
- 1 pellizco de sal
- 300 - 400 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 558 kJ / 133 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 39.9 mg
Alternatywne przepisy
Pastas de té rizadas
40min
Tortas blandas de anís
1h 20min
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1h 10min
Rosquillas listas y tontas (Madrid)
1h 15min
Perrunillas
30min
Quesada pasiega
45min
Huesos de San Expedito
30min
Natillas
40min
Rosquillas
30min
Bambas de nata
1u. 50min
Miguelitos (Castilla la Mancha)
2u.
Tortas de Alcázar
40min