Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de azúcar (y algo más para rebozar)
- 4 - 5 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 2 - 3 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 1 cucharadita de anís en grano
- 100 g de leche
- 100 g de aceite de oliva
- 2 huevos
- 500 g de harina de repostería
- ½ sobre de levadura química en polvo (8 g)
- 1 pellizco de sal
- 300 - 400 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 558 kJ / 133 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 39.9 mg
Alternatywne przepisy
Natillas
40min
Bollo turco extremeño
1 Std. 55 Min
Tortas blandas de anís
1 godz. 20 min
Coquitos
50min
Rebojos zamoranos
50min
Hornazo de Salamanca
50min
Cuajada con miel y frutos secos
2 godz.
Flores de carnaval
40min
Quesada pasiega
45 min
Rosquillas
30 min
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1h 10min
Leche frita
2h 45min