Huesillos extremeños (Extremadura)

Huesillos extremeños (Extremadura)

4.3 20 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
25 unidades

Składniki

  • 125 g de azúcar (y algo más para rebozar)
  • 4 - 5 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
  • 2 - 3 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
  • 1 cucharadita de anís en grano
  • 100 g de leche
  • 100 g de aceite de oliva
  • 2 huevos
  • 500 g de harina de repostería
  • 1 pellizco de sal
  • ½ sobre de polvo de hornear (8 g)
  • 300 - 400 g de aceite para freír

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 39.9 mg
Białko 2.8 g
Kalorie 558 kJ / 133 kcal
Tłuszcz 4.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 19.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...