Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g arroz integral
- 100 g amêndoa s/ pele
- 100 g alho-francês cortado em pedaços
- 100 g tomate em pedaços
- 30 g azeite
- 1250 g água
- 1 c. chá de sal
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo caldo de legumes - 250 g curgete cortada em cubos
- 200 g abóbora cortada em cubos
- 100 g cenoura cortada em cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 631 kJ / 151 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de cenoura, leite de coco e caril
45 min
Creme de feijão-branco com espinafres
30min
Sopa de beringela e pimento
40min
Creme de aveia com agrião
35min
Sopa marroquina de cenoura
40min
Sopa de sabores de Inverno
50min
Sopa primavera com pesto de hortelã
30min
Sopa da horta
55min
Creme de brócolos e couves-de-bruxelas
50min
Sopa primavera
40min
Creme de curgete e abóbora
50min
Aveludado de lentilhas
40min