Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g arroz integral
- 100 g amêndoa s/ pele
- 100 g alho-francês cortado em pedaços
- 100 g tomate em pedaços
- 30 g azeite
- 1250 g água
- 1 c. chá de sal
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo caldo de legumes - 250 g curgete cortada em cubos
- 200 g abóbora cortada em cubos
- 100 g cenoura cortada em cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 631 kJ / 151 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nabo e espinafres
45 min
Sopa de feijão branco e tomate
30 min
Sopa primavera com pesto de hortelã
30 min
Sopa de lentilhas com batata-doce e massa
35min
Sopa antiga de alho
1h 10min
Sopa de curgete com cebolinho
40 min
Sopa de tomate e beringela
35min
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30 min
Sopa de grão com alho-francês
45 min
Aveludado de lentilhas
40 min
Sopa de couve-flor e grão-de-bico
50min
Sopa de lentilhas e acelgas vermelhas
40 min