Chuletas de cerdo con salsa de champiñones al marsala (HESTAN CUE)

Chuletas de cerdo con salsa de champiñones al marsala (HESTAN CUE)

4.3 28 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 raciones

Składniki

  • de mantequilla en trozos pequeños
    115 g
  • dientes de ajo
    3
  • de tomillo fresco
    3 ramitas
  • chalotas cortadas por la mitad
    3
  • de aceite de girasol (y un poco más para dorar las chuletas)
    10 g
  • de champiñones frescos laminados
    140 g
  • de sal
    4 pellizcos
  • de pimienta molida
    4 pellizcos
  • de vinagre de jerez
    15 g
  • de Marsala seco
    100 g
  • chuletas de cerdo (entre 1,5 y 3 cm de grosor)
    4

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 63 kcal / 303 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 3 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 77 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...