Kichererbsensuppe mit Spinat
TM5 TM6

Kichererbsensuppe mit Spinat

4.0 (8 ocen)

Składniki

  • 300 g Blattspinat, frisch, nach Bedarf grob geschnitten
  • 100 g Kichererbsen, getrocknet
  • 800 g Wasser
  • 1 TL Salz
  • 200 g Zwiebeln, in Stücken (3 cm)
  • 30 g Olivenöl
  • 250 g Möhren, in Stücken (3 cm)
  • 3 Knoblauchzehen
  • 100 g Weiße Rüben, in Stücken (3 cm) (opcjonalnie)
  • 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen

Wartości odżywcze
na 1 Portionen
Kalorie
408 kJ / 98 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
5 g
Błonnik
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy