Urządzenia i Akcesoria
Kichererbsensuppe mit Spinat
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
8 Portionen
Składniki
-
Blattspinat, frisch nach Bedarf grob geschnitten300 g
-
Kichererbsen, getrocknet100 g
-
Wasser800 g
-
Salz1 TL
-
Zwiebeln in Stücken (3 cm)200 g
-
Olivenöl30 g
-
Möhren in Stücken (3 cm)250 g
-
Knoblauchzehen3
-
Weiße Rüben (opcjonalnie) in Stücken (3 cm)100 g
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
4 g
Kalorie
408 kJ /
98 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Kochbuch
131 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Rote-Linsen-Bulgur-Suppe
1 godz. 10 min
Borschtsch
50 min
Würzige Marokkanische Linsensuppe
40 min
Marokkanische Bohnencrèmesuppe
35 min
Spinat-Linsensuppe
50 min
Orientalische Linsensuppe
30 min
Marokkanische Kichererbsensuppe
55 min
Linsensuppe mit Spinat und Zitrone
40 min
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40 min
Griechische Bohnensuppe (Fasolada)
30 min
Ezogelin Çorbası - Rote Linsensuppe
1 godz. 5 min
Rote-Linsen-Bulgur-Suppe
1 godz. 10 min