Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 250 g Suppengemüse (Karotte, Sellerie, Petersilienwurzel), in Stücken
- 100 g rote Paprika, in Stücken
- 70 g Olivenöl
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 TL Salz
- 5 Prisen Pfeffer
- 250 g Buchweizen
- 280 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 3 Stängel Koriander, abgezupft
- 3 Stängel Dill, abgezupft
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 4 Basilikumblätter, frisch
- 3 Minzblätter
- 3 Passionsfrüchte
- 2 EL Zitronensaft
- 1 EL Balsamico, hell
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1844 kJ / 441 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 770 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buchweizen-Gemüse-Topf
40min
Buchweizen-Gemüse-Eintopf
30min
Linsen-Pilz-Suppe
1小时
Orientalischer Blumenkohlsalat
1小时
Lauwarmer Rotkohl-Quinoa-Salat
30min
Zucchini-Frühstücks-Nester
30min
Kalte Rote-Bete-Suppe mit Forelle
40min
Graupensalat mit Feigen und Feta
45 Min
Blumenkohl-Reissalat mit Erbsen
45 Min
Bärlauch-Bulgur-Salat mit Cherry-Tomaten und Feta
1小时
Salat mit Artischocken und Kapern-Ei-Dressing
35min
Mediterraner Graupensalat
50min