Wersje kompatybilne
Gedämpfter Pak Choi mit Knoblauch-Ingwer-Sauce und Basmati-Reis
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Basmati-Reis
- 2 EL schwarzer Sesam
- 400 g Wasser und mehr zum Kochen
- 4 Knoblauchzehen
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 Chilischote, rot, getrocknet
- 30 g Erdnussöl
- 2 geh. TL brauner Zucker
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen
- 30 g Sojasauce
- 2 EL Balsamico, dunkel
- 20 g Ketjap Manis
- 10 g Speisestärke
- 600 g Pak Choi, in Stücken (ca. 3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1806 kJ / 432 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1088 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuterseitlinge mit Paprika und Basilikum
25 Min
Feurige Ingwer-Limettensuppe mit Räuchertofu
30 Min
Tofu auf Tomaten-Spinat
45 Min
Pak Choi mit Shimejipilzen (青菜炒鸿喜菇)
20 Min
Staudensellerie mit Räuchertofu (西芹炒香干)
20 Min
Glasnudeln mit grünen Bohnen
30 Min
Kokossuppe mit Pak Choi
25 Min
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15 Min
Asiatische Kohlrouladen mit Zitronenreis
1 Std.
Veganes Paprika-Gulasch
45 Min
Miso-Udon-Suppe
8 godz. 30 min
Veganes Champignon-Masala
25 Min