Wersje kompatybilne
Gedämpfter Pak Choi mit Knoblauch-Ingwer-Sauce und Basmati-Reis
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Basmati-Reis
- 2 EL schwarzer Sesam
- 400 g Wasser und mehr zum Kochen
- 4 Knoblauchzehen
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 Chilischote, rot, getrocknet
- 30 g Erdnussöl
- 2 geh. TL brauner Zucker
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen
- 30 g Sojasauce
- 2 EL Balsamico, dunkel
- 20 g Ketjap Manis
- 10 g Speisestärke
- 600 g Pak Choi, in Stücken (ca. 3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1806 kJ / 432 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1088 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vietnamesischer Nudelsalat
40min
Auberginen-Tomaten-Curry
30min
Asiatische Kohlrouladen mit Zitronenreis
1hod.
Blumenkohl-Korma
40min
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15 Min
Tofu-Gemüse-Bowl mit Couscous
35 min
Veganes Austernpilz-Schawarma
45 Min
Orientalischer Ofenblumenkohl mit Ahorn-Tahin-Sauce
1hod.
Blumenkohl mit veganer Hollandaise und Knusperkartoffeln
1hod.
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50min
Asia-Nudeln mit Gemüse
25 Min
Blumenkohl Tikka Masala
35 min