Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bos verse peterselie, gewassen en gedroogd
- ½ teentje knoflook (opcjonalnie)
- 60 g extra vergine olijfolie, + naar believen
- 1 ½ tl zout, + naar believen
- 5 cherry tomaten, in stukjes (ong. 70-80 g)
- 320 g rijst (kooktijd 13 tot 15 min.)
- 700 g water
- 150 g bevroren groene erwten
- 2 zalmforelfilets, ong. 400 g
- 150 g gepelde garnalen
- 1 citroen, in schijfjes (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2406 kJ / 575 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 69.3 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orzo pasta met zalm en spinazie
40 min
Zalm, basmati rijst en romige dille saus
40 min
Gegratineerde garnalen met roze peperkorrels
30 min
Pastasalade met tonijn en basilicumvinaigrette
30 min
Pasta met kip, paddenstoelen en prinsessenbonen
40 min
Cottage pie
1h 10 min
Gevulde groenten
1sa 20 dk
Zalm in amandelkorst met asperges en tagliatelle
35 min
Kip met romige groenten saus
50 min
Zalmforel wrap met avocado en mango salsa
50 min
Stoofpot van linzen
2 godz. 35 min
Kabeljauw met citrusboter
50 min