Limetten-Reis-Topf mit Pute
TM6

Limetten-Reis-Topf mit Pute

3.4 (62 oceny)

Składniki

  • 250 g Pute, in kleinen Würfeln (ca. 1 cm)
  • 100 g Porree, in dünnen Ringen
  • 2 TL Salz
  • ¾ TL Pfeffer
  • 2 TL Limettenschale, gerieben
  • 150 g Zwiebeln, halbiert
  • 250 g Langkornreis
  • 1 rote Paprika, in Würfeln (1 cm)
  • 400 g Wasser
  • 200 g Sahne
  • 1 TL gelbe Currypaste
  • 10 g Limettensaft
  • 1 EL Senfkörner, braun
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 50 g Crème fraîche

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2188 kJ / 522 kcal
Białko
23 g
Węglowodany
57 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
3.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy