Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Garam-Masala-Gewürzmischung
- 2 TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 2 EL Koriander, gemahlen
-
1
EL Kreuzkümmel, gemahlen
lub ½ EL Kreuzkümmelsamen - ½ TL Muskatnuss
- 1 EL Nelken, gemahlen
- 1 EL Kardamomsamen, gemahlen
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
Garam-Masala-Hähnchen
- 400 g passierte Tomaten, aus der Dose
- 80 g Saure Sahne
- 50 g Butter
- 1 TL Zucker (opcjonalnie)
- ¾ TL Salz, nach Geschmack
- 500 g Hähnchenbrustfilet, ohne Haut, in Würfeln (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 4637 kJ / 1108 kcal
- Białko
- 127 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schnelles Indian Butter Chicken
45 min
Schnelles Thai-Curry mit Huhn
40 min
Indisches Lammcurry
1 godz. 30 min
Chilli con carne
40 min
Würzige Marokkanische Linsensuppe
40 min
Schnelle Käsesoufflées
45 min
Quiche Lorraine
50 min
Beef-Chili mit Zitronenfeta
45 min
Schnelles Thai-Hühnchencurry
40 min
Marokkanisches Hähnchen-Couscous
45 min
Indisches Hähnchen-Curry
35 min
Hähnchen Tikka Masala
1h