Urządzenia i Akcesoria
Garam-Masala-Hähnchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
Garam-Masala-Gewürzmischung
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen2 TL
-
Koriander, gemahlen2 EL
-
½ EL KreuzkümmelsamenKreuzkümmel, gemahlen1 EL
-
Muskatnuss½ TL
-
Nelken, gemahlen1 EL
-
Kardamomsamen gemahlen1 EL
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Lorbeerblatt getrocknet1
Garam-Masala-Hähnchen
-
passierte Tomaten, aus der Dose400 g
-
Saure Sahne80 g
-
Butter50 g
-
Zucker (opcjonalnie)1 TL
-
Salz nach Geschmack¾ TL
-
Hähnchenbrustfilet, ohne Haut in Würfeln (3 cm)500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 Portionen
Białko
127 g
Kalorie
4637 kJ /
1108 kcal
Tłuszcz
56 g
Błonnik
6.5 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Kochbuch
131 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Scharfes Ingwer-Poulet
45 min
Gulaschsuppe
1 godz. 15 min
Butter Chicken
1 godz.
Chicken Tikka Masala Pasta
45 min
Chicken Tikka Masala
45 min
Schnelles Thai-Hühnchencurry
40 min
Tom Kha Gai
45 min
Schnelles Thai-Hähnchen-Curry
30 min
Beef Madras
1 godz. 30 min
Schnelles Indian Butter Chicken
45 min
Hähnchen Tikka Masala
1 godz.
Schnelles Thai-Curry mit Huhn
40 min