Garam-Masala-Hähnchen
TM5 TM6

Garam-Masala-Hähnchen

3.5 (26 ocen)

Składniki

Garam-Masala-Gewürzmischung

  • 2 TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
  • 2 EL Koriander, gemahlen
  • 1 EL Kreuzkümmel, gemahlen
    lub ½ EL Kreuzkümmelsamen
  • ½ TL Muskatnuss
  • 1 EL Nelken, gemahlen
  • 1 EL Kardamomsamen, gemahlen
  • ½ TL Zimt, gemahlen
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet

Garam-Masala-Hähnchen

  • 400 g passierte Tomaten, aus der Dose
  • 80 g Saure Sahne
  • 50 g Butter
  • 1 TL Zucker (opcjonalnie)
  • ¾ TL Salz, nach Geschmack
  • 500 g Hähnchenbrustfilet, ohne Haut, in Würfeln (3 cm)

Wartości odżywcze
na 4 Portionen
Kalorie
4637 kJ / 1108 kcal
Białko
127 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
56 g
Błonnik
6.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy