Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 120 g Porree, in Stücken
- 40 g natives Olivenöl
- 600 g gemischtes Gemüse (z.B. Kartoffeln, Möhren, Zucchini, Staudensellerie, Tomaten, Mangold, Bohnen, Kürbis), ggf. in Stücken
- 1000 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Gemüsebrühwürfel (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- 120 g Suppennudeln, klein (z. B. Ditalini)
- 6 TL natives Olivenöl
- 6 frische Basilikumblätter
- 6 - 12 TL Parmesan, gerieben, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1202 kJ / 287 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkel-Pizza
2h 10min
Pilz-Kartoffel-Suppe
25min
Tomatensauce
40min
Kabeljau mit Süsskartoffel-Selleriestampf
40min
Tomatensauce (Grundrezept)
1h
Fischsteaks an Tomatensauce mit Kartoffeln
50min
Bandnudeln mit Steinpilzen
1h
Spinat-Linsensuppe
50min
Kichererbsensuppe mit Spinat
40min
Lachs mit Spargeln, Reis und Zitronen-Hollandaise
45min
Kartoffel-Pilz-Suppe
45min
Italienische Tomatensauce
2u. 5min