Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Topinambur-Wurzel, geschält, in Stücken
- 250 g Kartoffeln, mehligkochend, geschält, in Stücken
- 200 g Milch
- 1 - 1 ¼ TL Salz, nach Geschmack
- ½ TL Kümmel, gemahlen
- ¼ TL Muskatnuss, gemahlen
- 20 g Butter, kalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 413 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta
1 godz.
Randen-Suppe
45min
Tessiner Polenta
45min
Randenrisotto mit Saltimbocca
45min
Kabeljau mit Süsskartoffel-Selleriestampf
40min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45min
Erbsen-Ingwer-Suppe, Zitronenlachs mit Brokkoli
1 godz.
Rindfleischragout auf Selleriepüree
1 godz.
Apfelmus
20min
Räbensuppe
30min
Mangold-Crèmesuppe
35min
Pastinaken-Apfel-Stampf
40min