Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Milch
- 160 g Wasser
-
1 ½
TL Gemüsebouillon Paste
lub 1 ½ Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- 1 Msp. Kurkuma, getrocknet, gemahlen
- 2 TL Senf
- 300 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (2 cm)
- 3 l Wasser zum Pochieren
- 4 EL Essig
- 8 Eier, sehr frisch (siehe Tipp)
- 400 g Mangold, weiss, in feinen Streifen (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1128 kJ / 270 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40 min
Kürbis-Flammkuchen mit Apfel-Kräuter-Hack
1j 30 menit
Kürbislasagne
1 Std. 40 Min
Menü: Topinambursuppe, „Beet" Wellington mit Ofengemüse, Lebkuchentrifle
3sa
Mangold-Ingwer-Suppe
40 min
Kartoffelsuppe
1j
Karotten-Chicoreé-Risotto
40 min
Schwarzwurzeln in Zitronensauce mit Petersilerdäpfeln
50 menit
Apfelrotkohl
1h 10 min
Mangold-Crèmesuppe
35 Min
Blumenkohl-Crèmesuppe
50 menit
Menü: Spinatrisotto mit Karotten-Apfel-Salat
40 min