Quiche Lorraine
TM6 TM5 TM31

Quiche Lorraine

4.6 (16 ocen)

Składniki

  • 50 g Gruyère, in Stücken

Teig

  • 150 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen
  • 75 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • ½ TL Salz
  • 50 g Wasser

Füllung und Fertigstellung

  • 200 g Schinkenspeck, gewürfelt (siehe Tipp)
  • 4 Eier
  • 50 g Milch
  • 100 g Crème fraîche, mit 30% Fettgehalt
    lub 100 g Sahne
  • ¼ TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1215 kJ / 290 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy