Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 Zweigchen Petersilie, frisch, vorsichtig gewaschen und getrocknet
- 1000 g Miesmuscheln, gesäubert
- 500 g Venusmuscheln, frisch, gesäubert
- 500 g Wasser
- 20 g Olivenöl, nativ
- 50 g Zwiebeln, in Stücken (2-3 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Chili, frisch, vorzugsweise rot, entkernt
- 50 g Weisswein, trocken
- 300 g passierte Tomaten, aus der Dose
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 320 g Pasta getrocknet, Sorte Spaghettini
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meeresfrüchte Korma
40 Min
Penne alla Puttanesca
35 Min
Miesmuscheln in scharfer Tomatensauce
45 Min
Peking Chicken
45 Min
In Salzkruste gebratene Dorade
35 Min
Klassisches Beefsteak Tatar
30 Min
Crevettencurry
35 Min
Linguine mit Riesencrevetten
30 Min
Reis mit Meeresfrüchten
1h 15min
Linguine mit Scampi und Zitronensauce
20 min
Züri-Gschnätzlets
50 min
Linguine mit Lachs-Wodka-Rahm
20 min