Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 Zweigchen Petersilie, frisch, vorsichtig gewaschen und getrocknet
- 1000 g Miesmuscheln, gesäubert
- 500 g Venusmuscheln, frisch, gesäubert
- 500 g Wasser
- 20 g Olivenöl, nativ
- 50 g Zwiebeln, in Stücken (2-3 cm)
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Chili, frisch, vorzugsweise rot, entkernt
- 50 g Weisswein, trocken
- 300 g passierte Tomaten, aus der Dose
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 320 g Pasta getrocknet, Sorte Spaghettini
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crevetten Sweet and Sour
40 min
Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen
1h 30 min
Pennette mit Safran und Crevetten
30 min
Muscheln nach Seemannsart
30 min
Trutenrollen mit Gorgonzola
1h
Focaccia mit Sardellen
1h 45 min
Kalbfleisch in Thunfischsauce
13h
Reis mit Meeresfrüchten
1h 15 min
Sizilianischer Crevettensalat
40 min
Filetsteaks mit Pfeffersauce und Knusper-Kartoffel-Püree
1h
Linguine mit Riesencrevetten
30 min
Linguine mit Lachs-Wodka-Rahm
20 Min