Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g perna de borrego s/ osso cortada em lençol
- 3 c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 2 folhas de salva fresca
- 20 g coentros
- 20 g salsa
- 20 g hortelã, só as folhas
- 6 dentes de alho
- 130 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 2 limões
- 90 g chalota
- 1000 g ervilhas
- 50 g vinho branco
- 200 g queijo mascarpone
- 20 g mostarda
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2208 kJ / 528 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spanakopitas de carne e espinafres
1h 5min
Gnocchi de ricota e espinafres com molho de manteiga
1h 20min
Rosbife com molho de manga e malagueta
2h 45 min
Almôndegas com molho de romã
30min
Lombinhos de porco com crosta de pistácio e puré de couve-flor - TM31
2j 30 menit
Costeletas de borrego e puré de ervilhas e espinafres
1h
Coxas de pato com nabo e molho de laranja
Brak ocen
Sopa Pho
50min
Peru Wellington com batatas Duchesse
2h 15min
Sopa de mexilhão, salmão e vieiras
1j 50 menit
Lombo de porco recheado
1hod. 30min
Lombinhos de porco com frutos silvestres
11h