Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g perna de borrego s/ osso cortada em lençol
- 3 c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 2 folhas de salva fresca
- 20 g coentros
- 20 g salsa
- 20 g hortelã, só as folhas
- 6 dentes de alho
- 130 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 2 limões
- 90 g chalota
- 1000 g ervilhas
- 50 g vinho branco
- 200 g queijo mascarpone
- 20 g mostarda
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2208 kJ / 528 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango à Jamaicana com puré de batata e legumes
3h 5min
"Rosbife" de ganso de vitela com puré de batata, tomate-seco e molho de vinho tinto
10 Std.
Tarte fechada de novilho
13h 30 min
Cheesecake arco-íris
Brak ocen
Sopa de noodles Tom Yum
Brak ocen
Salada japonesa de caranguejo fingido (salada kani) - TM5
15min
Salada fria de noodles de soba e salmão - TM5
30min
Fricassé de camarão-tigre
35 Min
Trifle de verão com ricota e frutos vermelhos
30min
Frango com vinho e molho de romã
1h
Abóbora-manteiga com bacalhau e camarão
2h
"Arroz" de couve-flor com vegetais e molho de amendoim
40min