Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 40 g di Parmigiano, a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di acqua
- 10 g di lievito fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di farina manitoba
- 10 g di sale + q.b.
- 250 g di patate, pelate e a fette sottili (1-2 mm)
- 1 - 2 rametti di rosmarino, gli aghi lavati ed asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2719 kJ / 650 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortino di cioccolato con cuore morbido
2h
Torta al cioccolato con sorpresa
1h 10 min
Ciambella al limone
2h
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Treccia alla pancetta con germogli di cipolla
2 Std. 10 Min
Impasto per pizza
1h
Panzerotti alla romana
55 min
Focaccia di patate
2u. 50min
Brownies al cioccolato
45 min
Focaccia al rosmarino
2h 30 min
Plumcake all'arancia
1h
Impasto per pizza
1h