Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
650
g Schweineschnitzel, in Streifen (in 1 cm dicken Streifen)
lub 650 g Kalbsschnitzel, in Streifen (in 1 cm dicken Streifen) - 3 EL Sojasauce (30 g)
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Rapsöl
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Fleischbouillon Paste
lub 1 Fleischbouillonwürfel - 800 g Kartoffeln, in Wedges oder dicken Streifen (siehe Tipp)
- 400 g Champignons, frisch, in Scheiben
- 20 g Maisstärke (z. B. Maizena)
- 20 g Tomatenpurée
- 100 g Rahm
- 1 geh. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 3 Spritzer Worcestershire Sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2143 kJ / 512 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fleischvögel mit Gemüse
1h
Spaghetti Bolognese
40 min
Bolognese Sauce
3h 15min
Schweinsnierstück mit Katoffelstock
1h 30min
Hackfleischbällchen mit Tomatensauce
45 min
Lasagne
2h
Rindsvoressen mit Semmelknödeln
1h 30min
Poulet mit Spargeln und Reis an Weisswein-Specksauce
45 min
Gefüllte Peperoni mit Reis und Tomatensauce
1h
Rindsstroganoff
45 min
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1h
Schweinefilet an Senfsauce
30 min