Spaghetti alla Carbonara
TM5 TM6

Spaghetti alla Carbonara

3.6 (21 ocen)

Składniki

  • 60 g Parmesan, in Stücken (3 cm)
  • 30 g Pecorino, in Stücken (3 cm) (opcjonalnie)
  • 15 g Olivenöl, nativ
  • 30 g Zwiebel
  • 150 g Guanciale in Würfeln (1 cm)
    lub 150 g durchwachsener Speck, geräuchert in Würfeln
  • 350 g Pasta getrocknet, Sorte Spaghetti
  • 3 Eier
  • 1 Eigelb
  • ½ TL Salz
  • 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2540 kJ / 607 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
63 g
Tłuszcz
28 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy