Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Stängel Petersilie, Blätter abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Karotten, in Stücken
- 50 g Staudensellerie, in Stücken
- 30 g Butter
- 100 g Lauch, in Ringen (5 mm)
- 300 g Weisswein, trocken
- 200 g Wasser
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 1000 g Miesmuschel, frisch, gesäubert, entbartet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1355 kJ / 324 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Artischocken alla Romana
50min
Getrüffeltes Entrecôte auf Cicorino rosso Risotto
50min
Meeresfrüchte Korma
40min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45min
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1h 20 min
Chili con carne
40min
Lammfilet an pinker Pfefferkornsauce
45min
Miesmuscheln in scharfer Tomatensauce
45min
In Salzkruste gebratene Dorade
35 Min
Reis mit Meeresfrüchten
1h 15 min
Rosenkohl mit Speck und Mandeln
40min
Muscheln in Weißweinsud
35 Min