![Muscheln in Weissweinsud Muscheln in Weissweinsud](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A25F396F-865B-43F8-BA5C-62F302DA05CE/Derivates/314D237C-72CC-43E0-98DD-D01F70C463EC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Stängel Petersilie, Blätter abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Karotten, in Stücken
- 50 g Staudensellerie, in Stücken
- 30 g Butter
- 100 g Lauch, in Ringen (5 mm)
- 300 g Weisswein, trocken
- 200 g Wasser
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 1000 g Miesmuschel, frisch, gesäubert, entbartet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1355 kJ / 324 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Getrüffeltes Entrecôte auf Cicorino rosso Risotto
50 Min
Fondue Chinoise
2 Std. 40 Min
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2h
Coq au vin
2h
Sauerbratenragout
49 Std.
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1u. 20min
Spaghettini mit Muschelsauce
1h 5min
Penne alla Puttanesca
35min
Miesmuscheln in scharfer Tomatensauce
45min
Grünes Poulet-Curry
55 Min
Linguine mit Scampi und Zitronensauce
20min
Rindsfilet mit Knoblauch-Kräuterbutter
2u. 15min