Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 50 g natives Olivenöl extra
- 1000 g Venusmuscheln, frisch, gesäubert
- 1 Prise Paprika, gemahlen
- 50 g Weisswein
-
150
g Fischbrühe
lub 150 g Wasser, mit 1 TL Salz - 2 TL frische Petersilie, gehackt, nur die Blätter
- 1 TL Paniermehl
- ½ TL Salz (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 980 kJ / 235 kcal
- Białko
- 15.85 g
- Węglowodany
- 9.08 g
- Tłuszcz
- 14.98 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Getrüffeltes Entrecôte auf Cicorino rosso Risotto
50min
Kokostartelettes mit Rumfrüchten
1 Std. 55 Min
Venusmuschelsuppe mit Riesengarnelen
1h
Thunfischmousse
10min
Rinds-Laab
1h 5min
Trutenrollen mit Gorgonzola
1h
Miesmuscheln in scharfer Tomatensauce
45 min
In Salzkruste gebratene Dorade
35min
Ossobuco sous-vide
13h
Reis mit Meeresfrüchten
1 Std. 15 Min
Kalbfleisch in Thunfischsauce
13h
Muscheln in Weissweinsud
35min